Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 1. 2017

Staročeská Rezeda 2017

20139625_10208906291286962_8893833330240457643_n.jpg

Staročeská Rezeda, letošní příměstský tábor v Hudlicích, je za námi. Doufáme, že jsme 25 dětem zpříjemnili prázdniny a trochu ulevili jejich rodičům. Letos byl tábor naplněn na maximální kapacitu a děti byly pěkně živé, rozhodně jsme se nenudili ani minutku. 

Děkujeme všem rodinám, které nám umožnily staročeskou sousedskou návštěvu ve svém stavení. Děkujeme také těm maminkám a babičkám, které dětem napekly domácí koláče; svačiny v dětech mizely před očima. Poděkování patří i Hospůdce u Jungmanna, která nám opět zajistila obědy pro všechny. Děkujeme obci Hudlice, která poskytla prostory a příspěvek na realizaci našich aktivit. A v neposlední řadě díky i praktikantům - Danovi, Davidovi a Lence, kteří nám celý týden nezištně pomáhali. 

Stihli jsme toho za jeden týden opravdu hodně! Děti se svezly na koni a ochutnaly domácí kváskový chléb, navštívily rodný domek Josefa Jungmanna a poslechly si pěkný výklad, vydaly se Jungmannovou stezkou po červené až na Lísek, navštívily keramickou dílnu a zkusily si práci s hlínou, batikovaly plátěné šátky, krmily muflony, slepičky a králíky, viděly krávy, kozy, ovce, koně, sbíraly bylinky do herbáře, hrály různé tradiční hry jako děti na vsi kdysi, soutěžily v kuličkách i skákání v pytli, zpívaly lidové písně a hrály na hudební nástroje, naučily se dva české lidové tance, poznaly spoustu tradičního nářadí a nástrojů a nakonec i našly klíč k pokladu, k němuž je navedl sám pan Jungmann, který se v magickou hodinu zjevil u Skály. U závěrečného táboráku jsme příjemně poseděli s rodiči a rozloučili se s příslibem dalšího ročníku...

Kristýna Hulová, Gábina Hrubá a Eva Hocká

 


Místo konání: Hudlice, Klub dětí a rodičů Rezeda v podkroví OÚ

Termín: po-pá  v čase 7:00-16:30 hod.

I. turnus 17. - 21. 7. 2017

Kapacita: 25 dětí ve věku od 4 do 8 let

Stravování: oběd a dvě svačiny, pitný režim

Cena: 700,- Kč za dítě na celý týden

483232-hudlice-beroun-14792149031.jpg

Pro děti plánujeme pestrý program s celotáborovou hrou na téma staročeská vesnice, vycházky do okolí, výtvarné činnosti, zpívání s kytarou. Tábor bude zakončen v pátek večer posezením u táborového ohně společně s rodiči. Přihlášky a další dokumenty ke stažení zde:

Přihláška příměstský tábor 2017

Informace pro rodiče příměstský 2017

Účastnický list - bezinfekčnost 2017

Posudek o zdravotní způsobilosti

 

V pondělí 17. 7. vypukne letošní příměstský tábor Staročeská Rezeda v Hudlicích. Prosíme rodiče, přiveďte nám dítka ráno mezi 7:00 a 8:00 hod. do klubovny v podkroví OÚ. Nezapomeňte na doplatek tábora v hotovosti, pokud jste nezaplatili předem na účet, bezinfekčnost, lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti dítěte, kopii kartičky pojištěnce. Dětem zabalte do batůžku věci, které si mohou nechat v klubovně celý týden - náhradní oblečení včetně prádla, pláštěnku, kšiltovku nebo klobouček, láhev na pití a případně repelent či opalovací krém. Při tomto charakteru počasí se přimlouvám i za holinky. Jídelníček na celý týden najdete zde. Pokud nám plánujete pro děti napéct nějaké domácí dobroty, moc předem děkujeme v pondělí ráno se domluvíme, kdo, co a kdy. Počítejte prosím s tím, že v pátek 21. 7. od 16 hod. na ukončení tábora bude opět společný táborák a závěrečný program - tentokrát z technických důvodů nikoliv na hřišti u lesa, ale u skály.

Jídelníček - obědy příměstský tábor 2017

 

 

Náhledy fotografií ze složky Staročeská Rezeda 2017